Planescape - 13th Age

Session 2 - "Zombies!"

Våra modiga resenärer har precis anlänt till Tornplanet. De slås av den heta luften och det ödsliga landskapet.

Efter en kort promenad möter de en handelskaravan anförd av karavanmästaren Sand, en tillmötesgående earth genasi. De slår följe till Tornet men drabbas av ett bakslag när en portal plötsligt öppnas över dem och översköljer dem med illaluktande sörja samt hungriga geléklumpar. I kaoset slipper en jordelemental ut ur sin bur och ställer till oreda. I ett försök att fånga in denna råkar sällskapet förstöra den, till Sands förtret. Karavanen är ändå tacksam för hjälpen och de skiljs som vänner när sällskapet beger ger sig av då de inte vill vänta på reparationer av vagnarna.

Efter en tids resa stöter de sedan på en paladin i nöd, Taranor, Varsipals utsände och räddar denne från en hel hop med Zombies.

Tillsammans beger de sig den sista sträckan till Tornet där de plöstligt stöter på två andra medlemmar av the Planewalker Guild som har sett en förskräcklig hop med odöda vid stadens portar!

Rådigt spanar de efter ett sätt att ta sig ur knipan då de upptäcker vad som verkar vara ett litet läger med odöda som ser ut över staden. De beger sig dit och konfronterar deras ledare, Lemande, en kvinnlig krigare som tycks ha något gemensamt med paladinen Taranor. Efter en kort men intensiv strid som tär på allas krafter så lyckas de driva de odöda på flykten. Allt slutar med en hop med odöda samt en sårad Taranor framför sällskapets fötter och synen av Lemande som förvandlar sig till en fladdermus och flyger iväg.

Comments

mikael_fra stone_arrack

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.